Hlavní obsah

Zloděje a zlodějku diamantů z Pařížské ulice v Praze našli v Belgii. Kradli i tam

– Praha

Policie vypátrala dvojici, která je podezřelá z krádeže v luxusním pražském šperkařství z roku 2017. Muž a žena byli mezitím odsouzeni za podobnou trestnou činnost v Belgii, která je nyní vydala k trestnímu stíhání v ČR. Zloději si tehdy odnesli diamanty za 800 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež ve šperkařstvíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Krádež se odehrála v září 2017 v Pařížské ulici, kde si dvojice vyrazila prohlédnout šperky. Muž upoutal pozornost obsluhy tím, že jí řekl, že chce potají koupit partnerce diamanty. Prodavačky se mu proto začaly věnovat a nevšimly si, že jeho partnerka mezitím zmizela v zázemí prodejny.

„Odtamtud ve vteřině odcizila dva diamanty i s certifikáty. Neprodleně poté, co žena takto nakoupila za pět prstů, odešla z prodejny i s partnerem neznámo kam,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policisté sice během několika dní zjistili totožnost muže a ženy ve věku 60 a 63 let, ale ti už byli za hranicemi. Policisté proto požádali o mezinárodní pomoc. Kolegům předali nejen jména podezřelých, ale také modus operandi, aby se mohli zaměřit na podobnou trestnou činnosti. Navíc byl vydán také evropský zatýkací rozkaz.

Na základě jejich informací byli cizinci nalezeni v Belgii. „Nenachavce se podařilo vypátrat, zadržet a posléze i odsoudit v Belgii, kde se dopouštěli totožné trestné činnosti. Po vyřčení rozsudku tamní justicí byli oba hledaní přibližně v polovině dubna vydáni k trestnímu stíhání do České republiky,“ uzavřel Hulan.

Za trestný čin krádež jim hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám