Hlavní obsah

Šlo o běžnou hospodskou rvačku, žádný rasový útok, tvrdí jeden z podezřelých z útoku na Feriho

Zlín

Útok na poslance TOP 09 Dominika Feriho v Boršicích na Zlínsku neměl rasový podtext, alespoň to tvrdí jeden z podezřelých mužů Vladimír Hromádko, se kterým hovořila televize Prima. Muž zároveň přiznal, že jako první zaútočil jeho syn. Policie incident vyšetřuje, zatím nikoho neobvinila.

Narážky na rasu tam nebyly, říká útočník na FerihoVideo: Prima FTV

 
Článek

Vladimír Hromádko televizi Prima řekl, že jeho syn zaútočil na poslance jako první a následně se do rvačky zapojilo asi osm mužů, kteří tam byli s poslancem. „Ti se prostě sesypali na syna a začali je od sebe trhat, samozřejmě, aby se neprali, no a já jsem mu chtěl pomoct, takže v tom okamžiku jsem se zapojil do té potyčky,“ konstatoval Hromádko s tím, že on poslance neuhodil.

Foto: Prima FTV

Vladimír Hromádko, podezřelý z napadení poslance Dominika Feriho.

Podle něj on sám nevykřikoval žádné rasistické narážky, ani nic takového neslyšel. Podle Feriho svědci tvrdili, že jeden z útočníků řekl, že negři vůbec nemají právo být v politice.

Velkou roli v případu hrál podle Hromádka alkohol. „Šlo o běžnou hospodskou rvačku,“ tvrdí Hromádko. Jak dále uvedl, oba muži se prý pohádali kvůli facebookovým příspěvkům. Feri však televizi řekl, že o žádnou hospodskou rvačku nešlo, protože ta mívá záminku. „Tady prostě ke mně přišel mladší z útočníků a začal mě mlátit pěstmi, tam nebyla vůbec žádná záminka,“ konstatoval Feri.

Byl na koštu vína

Novinkám incident popsal sám Feri již v neděli. „Byl jsem na koštu vína v Boršicích. Jezdím tam tradičně. Šel jsem si ven zapálit cigaretu. Zničehonic mě oslovil mladý muž, který se mě zeptal, jestli jsem Dominik Feri. Řekl jsem, že jasně a jak mu mohu pomoct. On mi začal dávat pěstí do hlavy,“ popsal Feri. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Dominik Feri

Do útoku se podle poslance zapojil ještě jeden starší muž. „Moji kamarádi naštěstí nějak zakročili. Oba byli zpacifikováni a byla zavolána policie,“ popsal poslanec a dodal, že byl překvapený. Na výměnu politických názorů je zvyklý, ale fyzické napadení prý nečekal.

Foto: Prima FTV

Narážky na rasu tam nebyly, říká útočník na Feriho

Policie oba útočníky již ztotožnila a na případu pracuje. Podle ní jde o dva muže z Uherskohradišťska ve věku pětadvacet a osmačtyřicet let, kteří jsou z útoku podezřelí. „Podle dosud zjištěných informací se jedná o ojedinělý konflikt místního charakteru související zejména se samotným námětem akce a požitým alkoholem,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Právní kvalifikace činu zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám