Hlavní obsah

Muž v Praze bránil svou peněženku. Útočník ho zbil a oloupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po útočníkovi, který spolu s dalšími třemi kumpány přepadl muže v Modřanech. Poškozenému podle policie chtěl vzít peněženku. Když se muž začal bránit, zbil ho.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelí z napadení muže v Praze Video: Policie ČR

 
Článek

Loupež se odehrála v noci na 13. dubna nedaleko zastávky Dvorce v Modřanské ulici, kde poškozený seděl na lavičce. Jeden z mužů k němu přistoupil a chtěl mu vytáhnout peněženku.

„Když se poškozený ohradil a začal se bránit, tak na něj agresor zaútočil. Několikrát ho udeřil pěstí do obličeje, až poškozený upadl na zem, kde agresor v útoku pokračoval, až se mu povedlo peněženku získat,“ popsal v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Podezřelí z napadení muže v Praze

Napadený utrpěl fraktury obličejové kosti a musel do nemocnice. Policisté následně zjistili, že kromě útočníka byli u přepadení také tři muži ve věku mezi 25–30 let. Pravděpodobně mluvili rusky nebo ukrajinsky a měli na sobě sportovní oblečení.

„Všichni se měli v minulosti pohybovat v okolí Branické ulice. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uvedl Daněk.

Informace k podezřelým přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám