Hlavní obsah

Pomatený bankomat vydával ve Varech namísto tisícovek dvoutisícovky

– Karlovy Vary
Právo, vor

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 49leté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Žena zjistila, že jeden z karlovarských bankomatů namísto tisícovek vydává dvoutisícovky, přičemž z bankovního účtu odečítá pouze tisícovky. Pomatený bankomat díky tomu pumpla o 11 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Bankomat vydával místo tisícovek dvoutisícovky. Ilustrační foto

Článek

Obviněná žena po zjištění závady prostřednictvím své platební karty zadala výběr 30 tisíc korun s úmyslem vybrat z bankomatu částku dvojnásobnou. To se jí však nepovedlo, neboť bankomat transakci zamítnul z důvodu nedostatečného zůstatku peněz na účtu.

„Poté měla zadat výběr částky menší, a to 11 tisíc korun v bankovkách v hodnotě tisíc korun, kdy jí bankomat vydal částku dvojnásobnou,“ popsala ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Obviněná tak inkasovala 22 tisíc korun, přičemž jí z jejího bankovního účtu byla stržena částka pouze 11 tisíc korun. „Vybrané peníze užila pro vlastní potřebu a nevrátila je ani po žádosti a upozornění ze strany banky, která uvedla, že došlo k chybě bankomatu. Za podvod jí v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám