Hlavní obsah

BMW na Šumpersku ujíždělo policistům. Řidič byl zdrogovaný a měl zákaz řízení

Právo, mhr
Šumperk

Až dva roky vězení hrozí 32letému muži, který se 2. dubna snažil na Šumpersku v BMW ujet policistům. To se mu nakonec nepodařilo. Když ho policisté zastavili, zjistili, že za volant usedl zdrogovaný a navíc má zákaz řízení. Právo o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Pronásledování řidiče na ŠumperskuVideo: Policie ČR

 
Článek

BMW upoutalo pozornost policistů po třetí hodině ranní na Jeremenkově ulici v Šumperku. Řidič totiž během jízdy kličkoval. Dali mu znamení, že ho chtějí zastavit, na to však řidič nereagoval.

„Naopak zrychlil a snažil se policistům ujet. Po vyjetí z centra zamířil k Jesenické ulici a dále směrem na Nový Malín a Hrabišín,“ uvedla mluvčí.

Po celou dobu podle ní řidič nerespektoval dopravní značení, porušoval zákon o silničním provozu a bezohlednou jízdou ohrožoval další řidiče. V Šumperku v křižovatce ulic Dolnostudénská a Uničovská třeba nerespektoval značku „Stůj, dej přednost v jízdě“.

„Křižovatku projel rychlostí okolo 100 km/h,“ konstatovala mluvčí Vybíhalová s tím, že v tomto místě se k pronásledování ujíždějícího auta přidala další policejní hlídka.

Během pronásledování řidič s vozem neustále kličkoval ze strany na stranu a policistům tak znemožnil jeho bezpečné předjetí.
mluvčí policie

„Během pronásledování řidič s vozem neustále kličkoval ze strany na stranu a policistům tak znemožnil jeho bezpečné předjetí. Jedna z hlídek proto využila své místní znalosti, ujíždějícímu vozidlu nadjela a na konci Hrabišína svým vozem zablokovala řidiči další průjezd. Teprve tento manévr řidiče přiměl k zastavení vozidla. Policisté jej pak za použití donucovacích prostředků zadrželi,“ poznamenala mluvčí.

Řidič, který přiznal, že vůz řídil až z Lanškrouna, podle ní sám uvedl, že ujížděl proto, že má platný zákaz řízení.

Nebyl to však jeho jediný prohřešek. Orientační test, kterému se na výzvu policistů podrobil, ukázal, že byl pod vlivem pervitinu.

Muž byl obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Zároveň je podezřelý ze spáchání několika dopravních přestupků.

Reklama

Výběr článků

Načítám