Hlavní obsah

V Otrokovicích hořela hala v průmyslovém areálu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice
Aktualizováno

Osm jednotek hasičů likvidovalo v noci na sobotu požár, který zachvátil střechu výrobního objektu v průmyslovém areálu TOMA v Otrokovicích na Zlínsku. Příčina je v šetření. Škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun. Včasným zjištěním a rychlým zásahem byly uchráněny hodnoty ve výši tří milionů korun, řekl Právu mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů.

Článek

Požár papírového odpadu v jedné z budov v areálu TOMA Otrokovice byl hasičům ohlášen v 0:25 hodin. Na místo vyrazily jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Otrokovic a jejich dobrovolní kolegové z Otrokovic, Kvítkovic, Tlumačova, Kvasic, Napajedel a Halenkovic.

Foto: HZS Zlínského kraje

V Otrokovicích hořela hala.

„K požáru vyjelo celkem dvanáct automobilových cisteren, jeden automobilový žebřík a jeden dopravní automobil,“ uvedl mluvčí.

Hasiči po příjezdu zjistili, že část střechy výrobní budovy pro zpracování papíru je v plamenech. V dýchacích přístrojích prováděli hašení několika proudy vody. K hašení využili automobilový žebřík i nastavovací žebříky, po kterých se dostali na střechu budovy.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů.

Po lokalizaci požáru byla průběžně kontrolována teplota stavebních konstrukcí. Hasební práce byly ukončeny v 1:54. „S ohledem na bezpečnost bude ohledání místa požáru pokračovat v dnešních dopoledních hodinách,“ dodal Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám