Hlavní obsah

Nová tramvaj v Praze měla defekt. Vlastní informaci o upadnutí kola DPP popřel

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Jedna z nejnovějších pražských tramvají měla v pátek ráno v Dejvicích defekt na kole. Pražský dopravní podnik (DPP) nejprve mluvil o upadnutí kola, to však později korigoval. Kvůli opravě musel podnik odklonit dvě tramvajové linky. Poškozená souprava tramvaje Škoda T15 ForCity na lince 26 poté dostala náhradní podvozek.

BEZ KOMENTÁŘE: Tramvaji v Praze upadlo za jízdy koloVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Souprava mířící z Vítězného náměstí na Podbabu se porouchala kolem sedmé hodiny ráno.

Ondřej Kubát z oddělení komunikace dopravního podniku Novinkám ráno řekl, že tramvaji upadlo kolo, byla nadzvednuta pomocí jeřábu a byl naistalován náhradní podvozek. Jeho kolegyně Aneta Řehková to však později výrazně korigovala s tím že jde o „poplašnou zprávu” a „bohapustý nesmysl”.

„Žádné kolo neupadlo, natož za jízdy. Došlo pouze k protočení obruče kola, ale i ta zůstala stále na kole,” uvedla Řehková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči opravují poškozenou tramvaj.

Kubát ráno uvedl, že se nikomu nic nestalo a že cestující zřejmě závadu při jízdě ani neznamenali. Souprava však nemohla pokračovat v cestě.

Dopravní podnik na více než hodinu přerušil provoz tramvají v úseku Lotyšská – Podbaba. Tramvaje 8 a 18 byly odkloněny z Vítězného náměstí na Červený vrch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám