Hlavní obsah

Na místě srážky trolejbusu s tramvají v Brně zůstal prázdný dětský kočárek

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hrozivou scénu sledovali v pondělí svědci vážné dopravní nehody v Brně, kde se zranilo bezmála čtyřicet lidí při čelním střetu tramvaje s trolejbusem. Záhy se také začalo na základě poznatků očitých svědků spekulovat o okolnostech střetu. Podle některých se trolejbus vyhýbal matce, která vešla na červenou s kočárkem na přechod pro chodce.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda trolejbusu a tramvaje v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Byl to až děsivý pohled na ten prázdný kočárek. Jenom jsme si mohli domýšlet, co se stalo s tím dítětem, které se v něm vezlo. Pak ho někam odklidili,“ uvedla na místě srážky jedna z přihlížejících žen. Podle ní i dalších údajně za těžkou nehodu mohla právě maminka, která vjela s kočárkem na červenou do křižovatky.

Projíždějící trolejbus se pak ve snaze matce se vyhnout čelně srazil s tramvají.

Nehoda se stala pár minut před druhou hodinou v rušné Křenové ulici na křižovatce s Masnou. Srazila se prázdná služební tramvaj s trolejbusem. Bilance je vážná: 40 zraněných.

„Celkem jsme ošetřili 40 lidí, z nich bylo 13 těžce a 27 lehce zraněných. Jsou mezi nimi i dvě děti, z nichž jedno skončilo na jednotce ARO. Těžce zraněni jsou také řidiči tramvaje i autobusu. Oba mají zranění dolních končetin,“ uvedla Michaela Bothová, mluvčí záchranky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Srážka tramvaje a trolejbusu v Brně

Vyšetřování příčiny a okolností nehody má nyní na starost policie, která bude mimo jiné vyslýchat svědky nehody a lidi, kteří se pohybovali poblíž.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Srážka trolejbusu a tramvaje v Brně

Verze o matce s kočárkem se na místě nehody šířila velmi rychle. Jako možnou příčinu ji viděli nejen někteří policisté, podle kterých by takovému střetu napovídalo postavení havarovaných vozidel, ale i informátoři z dopravního podniku.

Foto: Drážní inspekce

Při nehodě se zranilo několik desítek lidí.

Po nehodě nastal na místě dopravní kolaps. Běžně vytížená komunikace se rázem stala pěší zónou pro tisíce chodců, kteří se museli křižovatce, kde začaly záchranné práce, vyhnout vedlejšími ulicemi.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Srážka trolejbusu a tramvaje v Brně

„Mami, mám pro tebe blbou zprávu. Nevím, kdy se dostanu domů. Stojím na Křence u policejní pásky a nemůžu přes křižovatku,“ hlásil v davu lidí, které bezprostředně po nehodě zastavila policejní páska a nekompromisní hlídky policie asi jedenáctiletý kluk do telefonu.

Vzápětí zmizel v davu mířícím na jednu z nejvíce využívaných vedlejších ulic - ulici Mlýnskou. Musel předtím maminku uklidnit, že jemu se nic nestalo. „Ale na té silnici to vypadá dost blbě. Je to masakr,“ končil kluk a vzápětí ještě pořídil pár snímků telefonem.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda trolejbusu a tramvaje v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Verzi příčiny dopravní nehody, která ochromila jednu z nejvytíženějších částí města však nikdo z oficiálních mluvčí potvrdit nechtěl. „Pracuje se s mnoha příčinami. Do konce vyšetřování nebudeme spekulovat,“ sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Srážka trolejbusu a tramvaje v Brně

Reklama

Výběr článků

Načítám