Hlavní obsah

Zpěváka Daniela Nekonečného nalezli mrtvého

Novinky, ok, jap, kub
Praha
Aktualizováno

Záchranka a policie zasahovali v úterý v pražských Řeporyjích, kde byl podle informací Novinek nalezen v jednom z domů zpěvák Dan Nekonečný bez známek života. Příčinu úmrtí zjišťují vyšetřovatelé. Legendárnímu hudebníkovi známému pro své extravagantní vystupování bylo 52 let. Informaci potvrdil na Twitteru starosta Řeporyjí Pavel Novotný.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný potvrdil úmrtí Dana NekonečnéhoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Je to bohužel pravda. Dan Nekonečný tady deset let žil a dneska tady bohužel i zemřel,“ řekl Novinkám starosta Novotný.

Policie odpoledne uvedla, že příčiny úmrtí nejsou zatím známy. „Na místě nebyla zjištěna příčina úmrtí, bude proto nařízena pitva. Smrt nastala bez zjevné příčiny a bez stop násilí,” řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

Mluvčí záchranky Jana Poštová Novinkám sdělila, že na žádost policie vyslala záchranka na místo svého koronera k ohledání mrtvoly v ulici Na Vrchu. „Jednalo se o dvaapadesátiletého muže,” dodala bez dalších podrobností mluvčí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie u domu Dana Nekonečného v Řeporyjích

Podle sousedů měl Nekonečný dům, ve kterém bydlel, pronajatý. Jeden ze sousedů reportérovi Novinek řekl, že ho jako taxikář často někam vozil. Podle informací redakce měl být zpěvák nalezen před polednem v koupelně.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Dan Nekonečný na snímku z roku 2005

Nekonečný byl známý jako showman a lídr skupiny Šum svistu. Jeho typickými znaky byla žlutá barva, třpytky, ohňové efekty, široký úsměv na všechny strany a hláška o „ministerstvu rozkoší“. Kromě zpívání působil také jako herec, zahrál si například v komedii Eliška má ráda divočinu po boku Bolka Polívky a Zuzany Stivínové.

Reklama

Výběr článků

Načítám