Hlavní obsah

Senior na Novojičínsku ujížděl od nehody, havaroval podruhé a zemřel

Právo, hon
Nový Jičín

Policisté ve Štramberku na Novojičínsku vyšetřují dvě pondělní nehody 81letého řidiče. Muž nejprve srazil a zranil starší ženu, která šla po krajnici. Z místa nehody pak ujížděl dál, po několika stovkách metrů však havaroval znovu – sjel ze silnice a autem narazil do stromu. Tuto nehodu nepřežil.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

K první nehodě došlo v ulici Záuličí. „Řidič vozidla Fiat měl z neznámých příčin přejet na levou krajnici vozovky, kde došlo ke střetu s chodkyní, která utrpěla zranění s nutností ošetření v nemocnici. Řidič z místa nehody dál pokračoval v jízdě a následně havaroval v Novojičínské ulici,“ uvedl mluvčí policie Petr Směták.

Při druhé nehodě řidič narazil do stromu. Po vyproštění podle záchranářů nejevil žádné známky života.

„Nepřímou srdeční masáž u něj zahájili hasiči, v rozšířené resuscitaci následně pokračovali záchranáři. Snaha obnovit krevní oběh pacienta však byla marná a lékař musel konstatovat jeho smrt,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Proč senior havaroval, není jasné. Zda k nehodám přispěla například zdravotní indispozice řidiče nebo opilost, by měla určit pitva.

Chodkyně, kterou řidič srazil, ošetřili v nemocnici. „Osmdesátiletá žena při kolizi utrpěla poranění hlavy a dolní končetiny. Zůstala při vědomí a v době zásahu byla mimo přímé ohrožení života. Posádka ji následně předala na úrazové ambulanci novojičínské nemocnice,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám