Hlavní obsah

Policisté dopadli žháře z Prahy, zapálil 15 aut

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským policistům se povedlo dopadnout žháře, který má na svědomí nejméně třicet jedna požárů v Praze a okolí. Šestadvacetiletý mladík se k těmto činům doznal, policisté však předpokládají, že požárů má na svědomí víc. Žháře při zatýkání navíc bránil bezdomovec, který na zasahující policisty poslal své psy.

Letňanský podpalovač zadrženVideo: Policie ČR

 
Článek

K dopadení došlo už začátkem března, policisté o něm informovali v neděli.

„Zadrženému je kladeno za vinu jednatřicet do této doby zadokumentovaných případů, při kterých podpaloval auta, kontejnery a zahradní přístřešky v Praze Letňanech a Vysočanech a také ve středočeském Káraném. Jen motorových vozidel podpálil tento obviněný patnáct,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Žhář se doznal k třicet jedna požárům, policisté předpokládají, že jich má na svědomí více

K jednotlivým požárům mělo dojít od poloviny prosince do začátku března. Krátce před Vánoci se mu například povedlo během dvaceti minut zapálit v Letňanech šest aut.

Jedná se o případy, ke kterým se šestadvacetiletý mladík přiznal, policisté však předpokládají, že požárů má na svědomí více.

Policisté jej zadrželi šestého března na nádraží Vysočany, mladíka však začal bránit nedaleko sedící čtyřiačtyřicetiletý bezdomovec, který na policisty poslal psy.

„Jeho snaha zmařit kriminalistům zadržení podezřelého zašla až tak daleko, že na jednoho z detektivů poštval oba své psy,“ uvedl mluvčí s tím, že díky neprůstřelné vestě jej psi nepokousali. Bezdomovec psy odvolal až po varovném výstřelu.

Foto: Policie ČR

Mladík zapálil nejméně patnáct aut

Mladík je nyní ve vazbě, za poškozování cizí věci mu hrozí trest až tři roky vězení. Stíhán je i bezdomovec, který bránil dopadení. „Čtyřiačtyřicetiletý muž je v tuto chvíli stíhán pro trestný čin násilí proti úřední osobě, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám