Hlavní obsah

V Pardubicích se srazil autobus s autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Třinácti zraněnými skončil v pátek večer v Dražkovicích u Pardubic střet linkového autobusu s osobním vozem.

Foto: HZS Pardubického kraje/Twitter

Nehoda autobusu u Pardubic

Článek

„Pětice lidí utrpěla středně těžká zranění. Zbylých osm bylo zraněno lehce. Zraněné rozvezly sanity do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi,“ sdělil mluvčí pardubické záchranky Aleš Malý.

Spolu s několika pozemními posádkami záchranářů zasahoval i vrtulník. Letecký převoz na některé ze specializovaných zdravotnických zařízení nebyl vzhledem k charakteru zranění nakonec nutný.

Všichni zranění měli být mezi sedmnácti pasažéry autobusu. „V osobním voze cestovalo pět lidí,“ doplnila policejní mluvčí Eva Maturová. Podle řidiče osobního vozu vyvázli všichni jeho spolujezdci bez zranění.

Jde o silnici druhé třídy 324. Nehoda se stala u křižovatky před Mikulovicemi. Autobus, který jel patnáct minut před devatenáctou hodinou po hlavní silnici se měl střetnout s osobákem přijíždějícím z vedlejší komunikace.

Autobus skončil po střetu mimo vozovku. Úsek staré silnice mezi Pardubicemi a Chrudimí zůstal do likvidace nehody v Dražkovicích uzavřený. Řidiči museli volit objízdnou trasu zhruba do 22:30, kdy byl provoz obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám