Hlavní obsah

Strážníci v Přerově dostali defibrilátory, brzy jeden využili k záchraně života

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Již pár dní poté, co byla výjezdová vozidla městských policistů v Přerově vybavena defibrilátory AED, strážníci přístroj využili při záchraně života staršího muže. Muž upadl na schodech u vchodu jednoho z domů, z hlavy mu tekla krev a puls přestával být hmatatelný. Měl štěstí, že na něj strážníky upozornil kolemjdoucí muž.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal ve středu odpoledne. „Na pád muže upozornil hlídku, která projížděla sídlištěm, svědek,“ řekl Právu v pátek zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Jeden ze strážníků podle něj zahájil nepřímou masáž srdce a druhý přinesl z vozidla defibrilátor, který hned také využili.

„Další svědkyně se mezitím spojila se záchrannou službou, přivolala ji na místo a strážníkům předávala informace dispečinku. Strážníci se se svědkem střídali v srdeční masáži až do příjezdu zdravotníků, kteří si zraněného muže převzali,“ konstatoval Komínek.

Defibrilátory byla podle něj výjezdová vozidla strážníků vybavena týden před tím, než jeden z nich strážníci poprvé využili k záchraně života.

„Velké poděkování patří také svědkům události, kterým nebyl osud zraněného lhostejný a podíleli se aktivně na jeho záchraně,“ doplnil Komínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám