Hlavní obsah

Policejní pes vyčenichal lupiče z pumpy na Českokrumlovsku

– Kaplice
Právo, kal

Policie obvinila z páteční loupeže na čerpací stanici v Kaplici na Českokrumlovsku 44letého muže. Lupiče, který vyhrožoval obsluze benzínky bodnou zbraní a chtěl peníze, zachytila bezpečnostní kamera nad pokladnou. Žena za pultem mu z kasy dala několik tisíc korun a muž pak odešel. Při pátrání ho vystopoval policejní pes.

Policie obvinila muže z přepadení pumpy na ČeskokrumlovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté zjistili od obsluhy, která nebyla zraněná, popis podezřelého a ten pak radiostanicí předávali kolegům v okolí. Na místo byl povolán i českobudějovický kynolog se svým psem,“ řekl mluvčí policie Milan Bajcura.

Smrt čerpadlářky v Nelahozevsi
Cítím se jako Kajínek, řekl údajný střelec

Vycvičený pes zachytil na benzínce stopu a dovedl policisty do asi dva kilometry vzdálené obce. Tam se muž zrovna chystal nasednout do osobního auta a zmizet.

„Podezřelý byl zadržen a poté převezen na služebnu. Z jeho dechu byl cítit alkohol a provedený test ukázal 1,9 promile. Po vyšetření lékařem byl umístěn do policejní cely, kde zůstal do úplného vystřízlivění,“ dodal Bajcura.

Kriminalisté ukradené peníze u zadrženého našli. „Muži jsme předali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu loupež a podali jsme státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vazby,“ poznamenal mluvčí. U soudu mu hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám