Hlavní obsah

Policie už týden marně pátrá po mladíkovi z Doks. Je bez léků, rodina má strach o jeho život

Novinky, kub
Doksy

Zatím neúspěšně pátrají kriminalisté po devatenáctiletém Patriku Dědičovi z Doks z Českolipsku, který na konci února zmizel z domova neznámo kam. Rodina se obává o jeho život, protože doma nechal léky na chronickou chorobu, kterou trpí. Podle jeho matky rovněž upadal do depresivních nálad. Policie po mladíkovi pátrala v úterý také pomocí dronů.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Patrik Dědič

Článek

Patrik Dědič zmizel 27. února, naposledy ho viděl svědek na vlakovém nádraží v Doksech, když nastupoval do spoje směr Rumburk. „Také se při pátrání ukázalo, že chlapec nedocházel již od 21. února do školy v Mladé Boleslavi,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

Rodina si to podle ní neumí vysvětlit, protože s chlapcem nikdy nebyly výchovné problémy a bydlel spořádaně se svou matkou. Rodina mladíka již dříve hovořila o tom, že někdy propadal depresivním náladám. Jeho matka se kvůli tomu obává, že by si mohl ublížit.

Baláková uvedla, že chlapec navíc trpí vzácnou Crohnovou chorobou, na kterou musí brát pravidelně léky. Ty ale nechal doma

PATRIK DĚDIČ (19)
Mladík je hubené postavy, má hnědé vlasy, modré oči a měří asi 175 cm. Při odchodu z domova byl oblečený do černé zimní bundy s modrými zipy po stranách a tmavých riflí. Na nohou měl černé kotníčkové boty a s sebou si vzal látkový černošedý batoh. Případní svědci se mají ohlásit na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo informovat kteroukoliv služebnu policie.

Policisté také v pondělí provedli pátrací akci kolem Doks, Starých Splavů a Máchova jezera. „Ze vzduchu se do akce zapojily také drony a na zemi měli policisté kolegy psovody,“ dodala Baláková s tím, že pátrání je dosud bezvýsledné.

Reklama

Výběr článků

Načítám