Hlavní obsah

V Brně u hlavního nádraží se srazily vlaky, zranilo se 23 lidí

– Brno • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, vtk, miš

Hasiči v Brně zasahují v srážky dvou vlaků. Podle záchranné služby se lehce a středně těžce zranilo celkem 23 lidí. Evakuováno bylo z vlaků asi 250 lidí. Podle Drážní inspekce došlo k čelnímu střetu, protože jeden ze strojvedoucích vjel na kolej, kde neměl co dělat.

Srážka vlaků v BrněVideo: Michal Šťastný, Právo

 
Článek

Vlaky se podle hasičů srazily poblíž hlavního nádraží v Brně. „Na místě byly dvě profesionální jednotky a drážní jednotka. Hasiči evakuovali asi 250 osob z vlaků. Zranění cestující byli předáni záchranné službě,” uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Srážka vlaků v Brně

„Záchranáři se postarali o 23 pacientů, kterým jsme poskytli přednemocniční péči. Třináct z nich muselo do nemocnice, rozvezli jsme je do čtyř zařízení. Naštěstí lze hovořit jen o lehkých a středně těžkých zraněních. Šlo o pohmožděniny, vykloubeniny. Následně jsme ještě z domu převezli další dva pacienty, u kterých se komplikace objevily později,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Foto: Policie ČR

Několik cestujících bylo zraněno.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal Právu řekl, že se srazil osobní vlak jedoucí z Brna do Březové nad Svitavou s vlakem, který přijížděl v opačném směru, tedy od Letovic.

Foto: Policie ČR

Několik cestujících bylo zraněno.

„Strojvedoucí jedoucí z brněnského hlavního nádraží směrem do Židenic, odkud měl dále pokračovat do Březové nad Svitavou, minul návěstidlo a vjel na kolej, na níž neměl být,” uvedl Drápal.

Podle něj nebyl náraz velký. „Na základě dosavadního šetření je pravděpodobnou příčinou mimořádné události selhání lidského faktoru,” řekl odpoledne Drápal s tím, že škoda byla vyčíslena na 450 tisíc korun.

Foto: Michal Šťastný, Právo

Následky nehody vlaků v Brně

Nehoda se podle reportéra Práva stala jen zhruba patnáct metrů od třetího nástupiště. Ještě před desátou byly do sebe lokomotivy zaklesnuté. Lidé se zranili při nárazu, když popadali ve vagonech na zem a jeden na druhého. Většinou jde podle dostupných informací o modřiny a pohmožděniny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Srážka vlaků v Brně

Nehod a incidentů na železnici bylo v posledních dvou týdnech několik. Poslední incident se odehrál v pondělí na Chrudimsku, kde se střetl nákladní vlak s osobním. Pět lidí bylo zraněno. V sobotu proti sobě jely dva vlaky v Praze. Zastavily asi 37 metrů od sebe.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaků na PardubickuVideo: Zdeněk Seiner, Právo

Minulou středu se srazily lokomotivy v Havlíčkově Brodě. Den předtím na nádraží v Jihlavě nabourala posunovaná souprava do osobního vlaku. Dva lidé se zranili. Před dvěma týdny jel šest kilometrů vlak bez strojvedoucího u Velkého Meziříčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám