Hlavní obsah

K obřímu požáru skladu v Praze Michli muselo vyjet přes sto hasičů

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Mohutný požár zachvátil v noci na pondělí skladovací halu v areálu bývalých michelských pekáren v Praze. S plameny bojovalo celou noc 30 hasičských jednotek, celkem zasahovalo přes sto hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár haly v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Hlášení o požáru jsme přijali zhruba dvacet minut po jedné hodině ráno. Na místo v prvním sledu vyjelo šest jednotek hasičů. Velitel zásahu si po svém příjezdu na místo vyžádal další posilové jednotky. Postupně tak na místo vyjelo 30 profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů z celé Prahy,” řekl Novinkám mluvčí hasičů Martin Kavka.

Okolí místa požáru uzavřeli policisté. Preventivně sem přijeli také pražští záchranáři. Hasiči vozili vodu na požářiště kyvadlově v cisternách. Ty plnili u několika hydrantů v širokém okolí.

„V jednopodlažní hale byl skladován různorodý materiál, přesný druh uskladněného zboží bude předmětem dalšího šetření," sdělil mluvčí. „Hasiči z haly museli odtlačit několik dodávek,” dodal.

Zásah hasiči vedli ze země i z výškové techniky. Plameny byly viditelné ze širokého okolí. Podle prvotních informací zachvátil požár skladovací halu, ve které mělo mít sídlo několik firem. Uskladněn zde byl kupříkladu textil.

Po dvou hodinách dostali hasiči oheň pod kontrolu. Na místě ale i poté zůstalo několik jednotek kvůli dohašování požáru. „Hasičský vyšetřovatel, který se k požáru vrátí ještě v dopoledních hodinách, odhadl škodu na několik desítek milionů korun," doplnil mluvčí.

„Předpokládáme, že dohašování skrytých ohnisek zde bude trvat po celé dopoledne. Na místě je také vyšetřovatel z oddělení zjišťování příčin požárů, který bude zjišťovat, jak k požáru došlo,” doplnil Kavka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám