Hlavní obsah

Lupič na Přerovsku měl smůlu, přepadený cizinec nerozuměl, co chce

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

Kuriózní případ pokusu o loupež se odehrál ve středu večer v bistru v Hranicích na Přerovsku. Maskovaný opilý 28letý muž z Ostravy chtěl po prodavači peníze, ale ten, protože je cizinec, jeho slovům nerozuměl a nic mu nedal. I tak policisté muže obvinili z loupeže, hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke zpackané loupeži došlo v provozovně občerstvení na třídě 1. máje.

„Muž do ní přišel s černým tričkem nataženým přes obličej, na němž byly otvory pro oči. U prodejního pultu namířil na prodavače plynovou pistoli s tím, že se jedná o přepadení a chce peníze. Obsluhující muž však jeho požadavku nerozuměl,“ sdělila v pátek Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Prodavač byl cizinec a nijak na výzvu nereagoval. Lupič pak sám svou akci přerušil, možná i proto, že zjistil, že ve vedlejší místnosti jsou hosté.

„Ihned obrátil. Prodavači se začal omlouvat, že to byl vtip. Dal mu svoji občanku i pistoli, kterou ho prvně ohrožoval, a pak z prodejny odešel,“ konstatovala Zajícová s tím, že se muž vzápětí vrátil, když mu jeden z hostů nařídil.

Muže následně zadržela hlídka městských strážníků, která ho pak předala policistům. Muž při dechové zkoušce nadýchal 2,41 promile alkoholu.

„Kvůli jeho silné podnapilosti rozhodl lékař o jeho umístění na záchytku do Olomouce, kam byl převezen. Ve čtvrtek, až když byl schopen výslechu, byl převezen zpátky na policejní služebnu, kde mu policejní komisař sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže,“ dodala policejní mluvčí s tím, že trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám