Hlavní obsah

Řidič na D8 otáčel autobus s cestujícími do protisměru

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prackovice nad Labem

Policie z Ústí nad Labem vyšetřuje manévr řidiče německého autobusu, který vozidlo s devíti cestujícími otočil na dálnici D8 do protisměru. Využil k tomu místo bez středových svodidel u tunelu Prackovice na Litoměřicku. Po pár kilometrech ale z dálnice sjel a vrátil se do původního směru, podle jeho vysvětlení ho zmátla navigace.

Foto: Policie ČR

Manévr autobusu zachytila dálniční kamera

Článek

Autobusu si nejdřív všimli dálniční dispečeři na kamerách, které sledují provoz na D8. „Patnáctimetrový autobus s německou registrační značkou se před tunelem Prackovice otáčel z původního směru na Německo na směr Praha,“ sdělila mluvčí policie Šárka Poláčková. Kdy přesně se incident stal, neuvedla.

Řidič autobusu otáčel podle mluvčí vozidlo v místě, kde nejsou středová svodidla a řidiči tam nemají co dělat. Dispečeři dali vědět policistům, kteří autobus zastavili, právě v místě, kde se předtím otáčel.

„Řidič autobusu se totiž opět otočil na exitu Velemín zpět na původní směr. Své jednání odůvodňoval tím, že se řídil navigací. V autobuse přepravoval devět cestujících, kteří jeli do Berlína,“ upřesnila Poláčková.

Foto: Policie ČR

Řidič otáčel na dálnici autobus

Zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, muži ale hrozí za nebezpečný manévr sankce pět až deset tisíc korun, případně zákaz činnosti až na jeden rok a sedm bodů do evidenční karty řidiče, doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám