Hlavní obsah

Muž s plynovou pistolí ohrožoval na Karvinsku hosty restaurace

– Karviná
Právo, hon

Chvíle plné obav prožili v pátek odpoledne hosté a personál restaurace Miňas v Havířově-Prostřední Suché na Karvinsku. Do provozovny vstoupil 58letý muž oblečený do taktické vesty a vyzbrojený plynovou pistolí. Násilníka zpacifikovali přivolaní strážníci.

Foto: Městská policie Kladno

Městská policie

Článek

Událost se seběhla krátce po půl čtvrté. „Hlídka přijala oznámení o tom, že v restauraci dochází k ohrožování hostů a personálu mužem se střelnou zbraní. Na místo byly vyslány hlídky, které při příjezdu spatřily před restaurací hlouček lidí. Ti strážníkům sdělili, že uvnitř je muž ozbrojený střelnou zbraní,“ uvedl ředitel městské policie Bohuslav Muras.

Spolu s mužem se uvnitř nacházel také personál a několik hostů.

„Po vstupu do restaurace byl zjištěn muž sedící u baru v taktické vestě. Po spatření hlídky se začal otáčet a strážníci spatřili střelnou zbraň v pouzdře na břiše. Poté začal muž uvolňovat zbraň z pouzdra. Vzhledem k tomu, že hrozilo bezprostřední nebezpečí útoku na strážníky, byl muž eliminován za použití donucovacích prostředků. Dotyčný byl sveden na zem a zbraň mu vypadla z ruky,“ popsal ředitel zákrok strážníků.

Podle něj se nakonec ukázalo, že pistole byla plynová. Na místo se následně dostavila hlídka Policie ČR, která si muže převzala.

Reklama

Výběr článků

Načítám