Hlavní obsah

Bachaře soudí za znásilnění budoucí nevěsty na rozlučce se svobodou, hrozí mu 10 let

Právo, pab
Plzeň

Až na deset let za mřížemi může skončit vězeňský dozorce Petr Malinčák (34), který v úterý u Krajského soudu v Plzni usedl na lavici obžalovaných. Podle státního zástupce Romana Šustáčka předloni v srpnu znásilnil o tři roky mladší ženu.

Soud řeší případ dozorce obžalovaného ze znásilněníVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Údajně k tomu došlo na pokoji ubytovny v areálu Transkempu na hracholuské přehradě, kde poškozená Monika V.  jako budoucí nevěsta měla rozlučku se svobodou.

Malinčák tehdy slavící ženy obsluhoval jako barman. „Využil toho, že poškozená byla v tu dobu ovlivněna alkoholem a nebyla schopna nijak reagovat na jeho chování. Se záměrem se sexuálně uspokojit si k ní lehl, svlékl ji a začal na ní vykonávat soulož do doby, než se do pokoje vrátila svědkyně. Poté vyvrcholil a z pokoje utekl,“ uvedl Šustáček.

Je to nedorozumění, tvrdí obžalovaný

Malinčák se na úvod své výpovědi omluvil poškozené. „Je mi to ze srdce líto, ale vinu v žádném případě necítím. Bylo to nedorozumění,“ prohlásil bachař.

Podle jeho verze byl sex s poškozenou dobrovolný. „Když jsem k ní přilehl do postele, vzala si mě pod peřinu. Začali jsme se objímat a líbat. Následně jsme se svlékli a došlo k souloži,“ pokračoval Malinčák.

Do pokoje pak přišla spolubydlící a z dvojice sundala deku. „Hned se do Moniky pustila, že jako budoucí nevěsta tady spí s cizím mužem. Tak mě poslala pryč. Ještě jsem se jí ptal, jestli je všechno v pohodě, a ona řekla, že ano,“ dodal obžalovaný muž s tím, že později ho zadržela ještě v kempu policie.

Poškozená před soudem uvedla, že byla opilá a nevnímala okolí. „Pamatuji si, že mě kamarádka odvedla na pokoj a uložila do postele. Najednou jsem v sobě cítila penis. Nevěděla jsem, jestli je to sen. Jediné, co mě napadlo, že je to můj budoucí manžel. Pak si vybavuji světlo, vstala jsem a šla na záchod. Tam jsem procitla a došlo mi, že se mnou někdo skutečně souložil. Holkám jsem řekla, aby zavolaly policii,“ vypověděla Monika V.

K obžalovanému muži uvedla pouze to, že v průběhu večera se snažil být vtipný. „Žádný sex jsem mu nenavrhla ani ho nezvala do postele,“ prohlásila poškozená žena, která je dodnes kvůli psychickým problémům v péči odborníků.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám