Hlavní obsah

Na Brněnsku se při potyčce střílelo, tři lidé byli lehce zraněni

Hrušovany u Brna (Brněnsko)
Aktualizováno

V bytovém domě v Hrušovanech u Brna se ve čtvrtek večer střílelo. Záchranná služba odvezla do nemocnic tři lehce zraněné. Informovala o tom policie i záchranáři.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie dostala oznámení o střelbě před 19:00. „Ihned jsme vyjeli na místo. Nacházeli se tam dva zranění muži a třetí se dal na útěk. Velice brzy se nám jej podařilo vypátrat,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Původně záchranáři informovali, že jednoho zraněného zranil výstřel, odpoledne ale sdělili, že se tato informace zatím nepotvrdila. Muži byli na místě ošetřeni a záchranná služba je převezla do nemocnic. „Jednoho z nich do traumacentra do brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích, dva do Vojenské nemocnice Brno,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Policie muže v nemocnicích v současné době střeží.

Podle prvotních informací se opilý muž snažil dostat do domu a druhý mu v tom chtěl zabránit. Na pomoc přispěchal ještě další a potom vznikla potyčka, která podle policie vyústila ve střelbu z legálně držené střelné zbraně. „Na případu nyní intenzivně pracujeme,“ uvedla Drahokoupilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám