Hlavní obsah

Hasiči na Silvestra pomáhali velbloudovi, uvízl v rybníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Kuriózní zásah si připsali poslední den v roce středočeští hasiči, kteří byli přivoláni k vyproštění velblouda z rybníka na Příbramsku. Ven ho dostali s pomocí bagru.

Foto: HZS Středočeského kraje

Velbloud uvízl v rybníku na Příbramsku

Článek

Velbloud spadl do rybníka v pondělí dopoledne v obci Hulín a hasiči na pomoc vyslali také lezecké družstvo, protože netušili, jak moc bude zásah náročný.

V době jejich příjezdu byl na místě majitel, který se marně snažil zvíře vyprostit.

„Po necelé hodině hasiči velblouda vyprostili z oplocení a dostali ho za pomoci bagru zpět na břeh, kde ho následně prohlédl veterinář,“ informoval mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Foto: HZS Středočeského kraje

Velbloud uvízl v rybníku na Příbramsku

Velbloud patří nedalekému penzionu, kde mají v minizoo kromě něj také lamy, oslíky nebo pávy. „Velbloud je v pořádku, veterinář ho prohlédl. Zřejmě mu na malém svahu podjela noha a on do rybníka spadl,“ řekla Novinkám provozní penzionu Františka Barešová.

Podle Svobody hasiči poslední den v roce řešili 32 případů, o čtyři méně než v roce předcházejícím. Nejzávažnějším případem byla nehoda osobního auta v Kokoříně, které sjelo do rybníka. Hasiči s policisty museli vyprostit zaklíněného řidiče, který pak skončil v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám