Hlavní obsah

Auto vjelo na Mělnicku do rybníka a potopilo se, řidiče oživovali

– Janova Ves • Aktualizováno
Novinky, kub

Tragická nehoda se stala v pondělí odpoledne u rybníka Harasov nedaleko Kokořína na Mělnicku. Řidič nezvládl jízdu a skončil s vozem v rybníku. Zdravotníci jednoho člověka oživovali a vrtulník ho přepravil do nemocnice. Vzhledem k tomu, že se nevědělo, kolik lidí bylo ve voze, rybník během odpoledne prohledávali potápěči. Nikoho ale nenašli.

Auto se na Mělnicku potopilo do rybníkuVideo: aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala po poledni, podle informací záchranné služby od svědků události vozidlo vylétlo ze silnice a zůstalo otočené na střechu až v polovině rybníku.

„Svědci nehody prokázali svou odvahu a osobní odhodlání, když naskákali do vody a vozidlo dotlačili ke břehu. Samozřejmě se pokusili muže vyprostit, ale auto bylo uzamčené a stále koly vzhůru potopené. Bylo bohužel nad síly všech zúčastněných laických záchranářů ho dostat z vody ven,“ napsali zdravotníci na internetu.

Krátce po nehodě nebylo zřejmé, zda s mužem ještě někdo v autě cestoval. Hrozilo, že v rybníku jsou další oběti nehody, potápěči tedy vodu několik hodin prohledávali.

„Po dohodě s kriminalisty jsme vyloučili, že by byla ve vodě další osoba. Pátrání tím pro nás končí,” řekl Novinkám v 16:00 mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Foto: Aktu.cz

Na Mělnicku sjelo auto do rybníku

Záchranářům se podařilo dostat muže ven za zhruba 30 minut, lékaři okamžitě zahájili oživování a mimo jiné pacienta připojili k přístrojem řízenému dýchání. Vrtulník ho přepravil při stálé resuscitaci do jedné z pražských nemocnic.

Na místě zasahovali zdravotníci, hasiči a policisté, pomoci přijeli také potápěči pražských hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám