Hlavní obsah

Policie v Praze pronásledovala kradené auto, řidiče zastavily až výstřely

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Varovnými výstřely skončila v neděli honička kradeného auta v Praze. Devětadvacetiletý muž řídil navíc pod vlivem drog. Při honičce havarovalo také jedno z policejních aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z policejního autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka si kradeného auta všimla kolem poledne na ulici 5. května a šoféra chtěla zastavit, ten ale začal ujíždět. Na parkovišti hotelu pak podle policie prorazil několik závor. Pronásledování skončilo v pražském Karlíně, kde šofér nejprve naboural do zaparkovaného auta a následně se pokusil utéct přes park.

Foto: Policie ČR

Havarované kradené auto.

„Devětadvacetiletého muže pak zastavily varovné výstřely policistů. Následným prošetřováním policisté zjistili, že auto bylo ukradeno na západě Čech, muž neměl řidičské oprávnění a měl pozitivní test na drogy,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Havarované kradené auto.

Při honičce policisté v Karlíně narazili do zaparkované motorky a jejich auto skončilo v křoví. Ujíždějící šofér před nimi totiž prudce zabrzdil a hlídka se chtěla vyhnout střetu jak s autem, tak chodci, kteří procházeli okolo.

Honička kradeného auta skončila střelbouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté se případem dále zabývají a mimo jiné budou také zjišťovat, zda auto ukradl. Je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívaní cizí věci.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarované policejní auto

Reklama

Výběr článků

Načítám