Hlavní obsah

Zloděj se vydával za projektanta a okradl kolegu o skoro dva miliony

Právo, mh
Brno

Dokonalé znalosti domu svého bývalého spolupracovníka zneužil podle kriminalistů osmatřicetiletý muž v Brně. Do příbytku se údajně dostal pod záminkou zaměřování prostor kvůli rekonstrukci. Matka majitele, která byla sama doma, neměla důvod muži nevěřit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Čtyřiasedmdesátileté matce majitele domu namluvil, že jej tento poslal, aby zaměřil koupelnu určenou k rekonstrukci. Potom už nebyl problém využít chvíle nepozornosti seniorky při telefonování,“ sdělil mluvčí policie Bohumil Malášek.

„Falešný projektant, který moc dobře věděl, kde má majitel uložené úspory, šel najisto. Ze skříně odcizil trojici obálek, v nichž měl majitel domu připravené finance na zamýšlenou celkovou rekonstrukci obydlí. Pak v klidu dokončil předstíranou práci a odešel,“ upřesnil mluvčí.

Muž se ale z lupu podle Maláška neradoval dlouho, protože 55letý majitel domu na ztrátu přišel záhy po matčině upozornění na návštěvu podivného muže. Vyšetřujícím policistům pak pomohly záběry z bezpečnostního kamerového systému, na nichž majitel domu svého bývalého spolupracovníka poznal.

Po několika hodinách se tak mohli kriminalisté vydat pro podezřelého muže. V dluzích se topící muž nejdříve zapíral, posléze se ale ke krádeži přiznal. Naštěstí pro majitele domu nestačil z odcizeného milionu a sedmi set tisíc korun skoro nic utratit.

Reklama

Výběr článků

Načítám