Hlavní obsah

Dvouleté dítě nepřežilo srážku auta s rychlíkem, policie obvinila řidičku

Právo, pab

Až na deset let ve vězení může skončit řidička, která letos v létě vjela na nechráněný železniční přejezd ve Staňkově na Domažlicku, kde se srazila s projíždějícím rychlíkem. Za nehodu, po které tehdy zemřelo jedno ze dvou dětí z auta, policisté nyní 25letou ženu obvinili z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku s autem, ve kterém se těžce zranily dětiVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Nerespektovala výstražná světla doplněná zvukovým signálem, která upozorňovala na přijíždějící vlak. Svým jednáním vydala lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Dagmar Brožová.

K nehodě došlo 11. července kolem 18:00 v Rašínově ulici. Řidička jela s Fordem Fusion ve směru od Krchleb. Ve vozidle cestovala ještě spolujezdkyně a dva chlapci ve věku 2 a 4 roky.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda ve Staňkově

„Při vjezdu na přejezd došlo k nárazu přední části vlaku do pravého boku osobního vozidla, kdy po střetu byl automobil odražen mimo komunikaci,“ upřesnila Brožová s tím, že mladší z dětí zemřelo krátce po nehodě. Ostatní pasažéři skončili v nemocnici. [celá zpráva]

Podle informací Práva nehodu zachytila kamera z vozidla jedoucího za fordem, záběry patří k důkazům.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda ve Staňkově

V expresu, který mířil z Prahy do Mnichova, se nikdo z šedesáti cestujících nezranil. Hasiči jim pomohli přestoupit do autobusů, které je odvezly do Domažlic, odkud pak pokračovali v cestě opět vlakem.

Reklama

Výběr článků

Načítám