Hlavní obsah

Zásahovka dopadla v Praze nebezpečného šéfa černohorské mafie

– Praha
Novinky, kub

Kriminalisté a specialisté ze zásahové jednotky dopadli v Praze minulý týden ve středu pětapadesátiletého mezinárodně hledaného cizince. Zatykač vydal v roce 2016 soud v Černé Hoře, kde mu hrozí až čtyřicetileté vězení. Muž je podezřelý například ze založení zločinecké organizace a pokusu o vraždu. Policie zveřejnila video ze zatýkání, kterému se chtěl muž vyhnout útěkem.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela v Praze šéfa černohorské mafieVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté informovali o zásahu v pondělí v tiskové zprávě. „Hledaný cizinec byl v mezinárodní policejní databázi označen příznakem nebezpečný pachatel,“ sdělila mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová.

Podle médií je zadrženým Slobodan Kašćelan, jehož organizace pohybující se za hranou zákona je rovněž podezřelá z obchodování s drogami. Zatykač podle mluvčí vydal Nejvyšší soud v Podgorici v Černé Hoře kvůli podezření ze založení organizované zločinecké skupiny, lichvy a pokusu o vraždu, za což muži hrozí až čtyřicet let odnětí svobody.

„Podle informací, které měli policisté k dispozici, páchala tato zločinecká skupina násilnou trestnou činnost i za použití střelných zbraní. Sám hledaný často využíval služeb ozbrojených tělesných strážců, z nichž jeden byl před několika dny zadržen policií v Černé Hoře a byl v době zákroku ozbrojen nelegální střelnou zbraní,“ upřesnila mluvčí.

Začala jednání o vydání do Černé Hory

„Nasazení zásahové jednotky se ukázalo jako správná volba, protože hledaný se při policejním zákroku nejprve pokusil o útěk a následně kladl policistům aktivní odpor,“ popsala zásah Sikorová.

Zadržený patří podle kriminalistů k nejhledanějším podezřelým lidem z území Černé Hory. Při skrývání se před zákonem používal muž podle vyšetřovatelů řadu falešných identit a padělané doklady, měnil rovněž místa pobytu.

„Zadržený byl předán justičním orgánům a soud následně rozhodl o jeho umístění do vazby. V současné době probíhají jednání o jeho vydání do Černé Hory,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám