Hlavní obsah

Muž zavražděný na Šumavě měl u sebe ručníky. Poznáváte je? ptá se policie

– České Budějovice
Právo, kal

Jihočeští kriminalisté stále neznají totožnost mrtvého muže, kterého našli lidé v listopadu v lese u šumavského Schwarzenberského plavebního kanálu. Pitva potvrdila, že muže někdo brutálně zavraždil. Policisté stále nevylučují, že obětí vraždy je cizinec z Německa nebo Rakouska. Ve čtvrtek kriminalisté zveřejnili fotografie sady utěrek či ručníků nalezených u těla.

Foto: Policie ČR

Utěrky či ručníky nalezené u zavražděného muže.

Článek

Sada čtyř ručníků byla zavěšena na háčku.

„Kriminalisté prověřili všechny informace od občanů, kteří reagovali na policejní výzvy, kontaktovali své rakouské a německé kolegy. Totožnost mrtvého ale stále neznáme,“ potvrdil ve čtvrtek Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Utěrky či ručníky nalezené u zavražděného muže.

Kriminalisté našli u těla zavražděného několik utěrek, jejichž fotografie teď zveřejnili. Podle nich mohou mít s vraždou spojitost. „Je možné, že budou chybět v některém penzionu či prodejně. Také je mohl pachatel nebo zavražděný koupit někde cestou, například u čerpací stanice. Jakákoliv informace v této souvislosti je pro nás důležitá, a proto prosíme veřejnost o pomoc,“ žádá Matzner.

Foto: Policie ČR

Pohled od místa nálezu těla

Zavražděný muž byl ve věku od 65 do 75 let a vážil kolem devadesáti kilogramů. Měl světle modré oči a byl bez chrupu. Pitva ukázala, že prodělal operaci pravé kyčle,“ uvedl Matzner. Podle informací Práva byl muž zavražděn na jiném místě, než kde se našlo tělo.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje nález těla muže na Šumavě

Mrtvého nahého muže si všimli turisté mezi rozcestím Raškov a Klápa za obcí Nová Pec. Tělo leželo pouhých sedm metrů od naučné stezky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám