Hlavní obsah

Prodejce psů inzeroval pod ženským jménem. Je podezřelý, že o buldočcích a teriérech lhal

– Ostrava
Novinky, kub

Ostravští kriminalisté vyšetřují podezření týkající se 37letého muže. Ten nabízel na internetu psy, přičemž údajně v inzerátech uváděl nepravdivé údaje o rase, stáří zvířat či očkování. K elektronické síti se podle vyšetřovatelů připojoval z kaváren a knihoven, samotný prodej se uskutečňoval na ulici. Policie hledá v rámci prověřování případu další svědky.

Foto: Policie ČR

Ostravská policie podezírá muže z podvodů při prodeji psů

Článek

Chovatel nabízel podle policie především plemena malých psů minimálně od letošního ledna. K mání byla zejména plemena jako německý trpasličí špic (Pomeranian), Maltézský psík, Jorkšírský teriér a Francouzský buldoček).

Foto: Policie ČR

Ostravská policie podezírá muže z podvodů při prodeji psů

„Muž je podezřelý, že při prodeji kupujícím předával očkovací průkaz opatřený razítkem fiktivního veterináře. I údaje, jež měly být uvedeny v očkovacích průkazech, nebyly reálné. Některé průkazy pak obsahovaly i jméno existujícího veterináře, na kterého se pak měli začít obracet nespokojení majitelé psů se značnými výtkami,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Foto: Policie ČR

Ostravská policie podezírá muže z podvodů při prodeji psů

Kriminalisté se případem zabývají s podezřením na poškození cizích práv a podvod, zatím do spisu zaznamenali prodej šesti psů.

„Dvě zvířata po nákupu v období do týdne uhynula. Kriminalisté realizovali domovní prohlídku, při které zajistili věci důležité pro trestní řízení. Odebráno bylo celkem 17 psů různých plemen, žijících v nevyhovujících podmínkách,“ upřesnila mluvčí s tím, že zvířata byla nabídnuta k náhradní péči.

Foto: Policie ČR

Ostravská policie podezírá muže z podvodu při prodeji psů

Podezřelý podle Pokorné nabízel psy na inzertních portálech a kvůli větší serióznosti se vydával za ženu.

„Informace zveřejňoval z různých internetových přístupů v kavárně či knihovnách, aby zamezil identifikaci. Samotný prodej pak měl probíhat na ulici a následně již s kupujícími nekomunikoval. Žádáme případné další poškozené, kteří koupili psa výše popsaným způsobem a dosud nekontaktovali policii, aby tak učinili na lince 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám