Hlavní obsah

Dvouletá dcera jako rukojmí, nůž na jejím krku. Mladík dostal 5,5 roku

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradecký krajský soud v pondělí potrestal pěti a půl rokem vězení čtyřiadvacetiletého otce, který podle vyšetřovatelů přiložil vlastní dvouleté dceři před očima její matky, babičky a tety nůž na krk. Matce dítěte má otec podle verdiktu zaplatit nemajetkovou újmu sto tisíc korun. Rozhodnutí není pravomocné, protože se obžalovaný proti rozsudku odvolal, státní zástupkyně si nechala lhůtu na rozmyšlenou. Muži hrozil za braní rukojmí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Mladý muž měl zaútočit na dceru.

Článek

„Přiložil poškozené sedící v dětské autosedačce v osobním voze ke krku ostří odlamovacího nože a přítomným sdělil, že chtějí-li vidět nezletilou živou, mají s ním jít nahoru do domu, v němž bydlí,“ odůvodnil souhrnný rozsudek udělený také za předchozí nebezpečné pronásledování soudce Petr Mráka.

Incident se odehrál začátkem letošního srpna před mužovým bydlištěm v jednom městě na Náchodsku. „Není pravda, že bych dceři přiložil ke krku nůž. Bývalá přítelkyně mi dělá problémy ve styku s dcerou. Rozešli jsme se kvůli moji závislosti na pervitinu,“ hájil se mladík, jehož svědectví bylo v přímém rozporu s tvrzením tří žen. [celá zpráva]

Matka, babička a teta dítěte, s nimiž v kritický den společně přijel před dům, sehrály podle obžalovaného hysterickou komedii. „Vystoupil jsem a chtěl dceru vyndat ze sedačky. Přítelkyně a její matka řvaly, ať zahodím nůž. Bránily mi, abych s dcerou, která hlasitě brečela, šel nahoru,“ vypověděl muž, jemuž ve vzorcích krve odebraných nedlouho po incidentu našli znalci stopy pervitinu.

Obviněný je od začátku ve vazbě

Mladík se podle svědků nezřídka dostal s expřítelkyní do ostrého konfliktu.

Například jí údajně rozstříhal spodní prádlo a v opilosti posílal do světa sexistické zprávy. Neušetřil prý ani partnerčinu matku. Na druhé straně projevoval k přítelkyni neobvyklou štědrost. A to ještě po rozchodu. „Stále ji finančně podporoval. Přispíval na nájem bytu, kam od něho odešla, a kupoval drahé dary,“ vypověděla mladíkova sestra. Obžalovaný skončil bezprostředně po srpnovém incidentu ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám