Hlavní obsah

Lupič v Sokolově zaklekl muže a páčil mu ruce, komplic vyházel batoh. Útočníky hledá policie

– Sokolov
Právo, vor

Po dvou dosud neznámých lupičích pátrá policie v Sokolově. Násilníci podle vyšetřovatelů napadli v noci na ulici muže, jeden z útočníků jej zaklekl a zkroutil mu ruce, druhý pak prohledal a vysypal jeho batoh. Kriminalisté zveřejnili podobiznu jednoho z pachatelů vytvořenou podle svědecké výpovědi. Podezřelí sebrali oběti 1500 korun.

Foto: Policie ČR

Sokolovská policie hledá lupiče

Článek

Incident se stal 3. prosince v ulici Sokolovská. „Nečekaně měli přistoupit zezadu k poškozenému a beze slov ho silně strčit do zad. Poškozený nárazem ztratil rovnováhu a spadl na zem. Když dopadl na lokty, kolena a obličejem k zemi, měl ho jeden z nich zakleknout a páčit mu ruce, aby vysvlékl z jeho zad batoh,“ popsala přepadení mluvčí policie Kateřina Krejčí.

„Když se mu to podařilo, hodil batoh druhému pachateli, který jej prohledal, vyházel z něj věci na zem a z peněženky odcizil finanční hotovost ve výši kolem 1500 korun. Poté z místa oba pachatelé utekli,“ dodala mluvčí s tím, že její kolegové vyšetřují případ jako zvlášť závažný zločin loupeže.

Zřejmě se jmenoval Petr

V rámci prověřování policie sestavila identikit jednoho z možných pachatelů. Jedná se o muže ve věku 20 až 30 let, 177 cm vysoké sportovní postavy s krátkými tmavými vlasy. Na sobě měl černohnědou mikinu vzadu s bílým nápisem KING a číslem 01, modré rifle a na nohou botasky. Na krku měl tetování nevybarvených hvězdiček.

Druhý muž byl silnější postavy, vysoký asi 168 cm. Na sobě měl delší tmavou mikinu, tmavé tepláky. Na pravém zápěstí měl tetování hada s otevřenou tlamou. Pravděpodobně se jmenuje Petr. Policisté nyní žádají veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámých pachatelích. V případě jakýchkoliv poznatků je možné volat na linku 158 nebo přijít na nejbližší policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám