Hlavní obsah

Policista sám vytáhl u Strakonic dva zaklíněné muže z převráceného auta

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Jihočeští záchranáři řešili v neděli krátce po poledni nehodu osobního auta, při které řidič se spolujezdcem vyjeli ze silnice u Strakonic, auto se několikrát převrátilo a skončilo v poli na střeše. Souhrou okolností jel kolem policista, který oba zraněné z havarovaného vozu vyprostil ještě před příjezdem záchranky. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Policista Jan Srb (na snímku) vytáhl dva lidi z havarovaného auta

Článek

Řidič osobního auta Ford Focus boural u rybníka Řepice poblíž Strakonic. „Pravděpodobně nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

„Svědkem hrozivě vypadající nehody byl naštěstí duchapřítomný policista Jan Srb z Obvodního oddělení Vodňany, který po stejné silnici právě přijížděl od Strakonic,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policista Jan Srb vytáhl dva lidi z havarovaného auta

Policista našel uvnitř auta dva zraněné stále ještě připoutané bezpečnostními pásy, navíc byli ve vozidle zaklíněni. „Policista neváhal, rukou rozbil okno a zkřížené dveře se snažil otevřít. To se mu po chvíli podařilo a dveře násilím otevřel,“ doplnil Matzner.

Foto: Policie ČR

Policista Jan Srb vytáhl dva lidi z havarovaného auta

Zranění muži byli podle Srba od krve a v šoku. „Všiml jsem si, že se z vozidla začíná kouřit a bylo mi jasné, že by mohlo začít hořet a že chlapům jde o sekundy. Proto jsem opatrně jednoho po druhém z vozidla vytáhl a snažil se s nimi komunikovat,“ popsal záchranu policista. U havárie vzápětí zastavilo další vozidlo a jeho řidič přivolal záchranku.

Reklama

Výběr článků

Načítám