Hlavní obsah

Dvouleté dítě přišlo na dětském hřišti o část prstu

Karlovy Vary

O část prstu přišel dvouletý chlapec v Mariánských Lázních, když si hrál na dětském hřišti. Policie nezjistila, že byl spáchán trestný čin. Věc ještě posoudí státní zástupce. Rodiče dítěte zvažují, že budou žádat odškodnění od města.

Skluzavka amputovala dítěti prstVideo: FTV Prima

 
Článek

Dítě sjíždělo podle televize Prima, která o případu informovala, na skluzavce. „Začal křičet. Krev z prstu. Manželka za hlavu, já za hlavu. Já teď vidím krev a najednou, prostě z ničeho nic, chybí kus prstu,“ řekl televizi otec Igor Rivny. Podle něj dítě přišlo o část prstu kvůli špatnému svaru mezi kovovou plochou skluzavky a bočnicí. Právě do mezery se dítěti měl dostat prst.

Na místo okamžitě vyrazila záchranná služba, která převezla dítě do nemocnice. Lékařům se však článek prstu nepodařilo zachránit.

Případ vyšetřovala policie, která podle televize uvedla, že se nestal trestný čin. Policisté mimo jiné sdělili, že rodiče si před vpuštěním dítěte na skluzavku nezkontrolovali herní prvky, což mají vždy učinit.

Otec dvouletého chlapce nicméně tvrdí, že hřiště prošel a poškozené skluzavky si nevšiml. Podle něj navíc klouzačka není vyrobena z vhodného materiálu, její slabou stránkou má podle něj být právě svar u bočnice.

Státní zastupitelství má nyní prověřit, zda policie postupovala správně. Vedení města uvedlo, že dětské hřiště je pravidelně kontrolováno a bylo vyrobeno podle platných norem. Výrobce skluzavky prý městu sdělil, že šlo o ojedinělou záležitost a nic podobného se zatím nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám