Hlavní obsah

Řidič musel kvůli poruše zastavit na dálnici D8. Při kontrole nadýchal tři promile

Ústí nad Labem

K odhalení notně opilého řidiče pomohla o uplynulém víkendu náhoda. Muži se na dálnici D8 porouchalo auto a musel zastavit. Když mu na pomoc přijeli policisté, zjistili, že mu v těle kolují téměř tři promile alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič zastavil na dálniciVideo: Policie ČR

 
Článek

Devětačtyřicetiletý muž uháněl po dálnici ve směru na Německo, když se mu mezi tunely u Ústí nad Labem porouchalo auto. Nejprve zastavil v pravém pruhu a pomalu odcouval do odstavného. Všimli si ho pracovníci kamerového systému, kteří k němu poslali silničáře, aby auto označili jako překážku.

Po chvíli dorazila také hlídka. „Policisté při prvotní komunikaci s řidičem zjistili, že problémem nebude jen technická závada, ale že devětačtyřicetiletý řidič před jízdou pravděpodobně holdoval alkoholu. Policisté proto řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která jejich podezření potvrdila. Výsledkem bylo 2,97 promile,“ sdělila mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Řidič tak putoval do policejní cely, kde mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Soudní jednání proběhlo v tomto týdnu a řidič byl uznán vinným. Dostal podmíněný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám