Hlavní obsah

Dodávka uvízla na přejezdu v Blansku, šoféra zachránili ostatní řidiči

– Blansko
Právo, vtk

Neskutečné drama a na druhou stranu rychlou reakci dalších řidičů a strojvedoucího vlaku sledoval před několika dny doslova v přímém přenosu operátor městského kamerového systému v Blansku. Na železničním přejezdu poblíž zastávky tam uvízl mezi závorami devatenáctiletý řidič dodávky značky Mercedes, protože ignoroval výstražná světelná znamení. Vůz se mu ale podařilo postavit tak, že se vyhnul střetu s vlakem.

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka uvízla na přejezdu na Blansku Video: Policie ČR

 
Článek

„Padající závory se zastavily o střechu jeho vozidla. Řidič, který uviděl ve směru od České Třebové přijíždějící vlak, stačil v krizové situaci pohotově zareagovat a s autem odjel na sousední kolej. Projíždějící nákladní vlak, jehož strojvedoucí intenzivně brzdil, se naštěstí s dodávkou nesrazil,“ popsal událost mluvčí blanenské policie Bohumil Malášek.

V odjezdu z kolejí okamžitě pomohli zvednutím závor před nimi stojící řidiči. Devatenáctiletý cizinec jim ani nepoděkoval a z místa ujel. Jenže ne daleko. Blanenští strážníci jej ještě ve městě zadrželi.

I když se celý incident obešel bez zranění a škod, neskutečně riskující šofér nyní musí počítat se stíháním za obecné ohrožení, doplnil mluvčí. Řidiči hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám