Hlavní obsah

Za brutální vraždu seniora si muž definitivně odsedí 17 let

– Brno

Sedmnáct let ve vězení stráví Martin Lysáček za brutální vraždu seniora v Brně. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud, řekla Eva Angyalossy, mluvčí Krajského soudu v Brně, který případ řešil jako první instance. Nejvyšší soud rozhodl neveřejně a plné odůvodnění zatím nezpřístupnil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Lysáček u Vrchního soudu v Olomouci (archivní snímek).

Článek

Lysáček sedmdesátiletého muže podle pravomocného rozsudku zavraždil loni v březnu v chatové oblasti v Brně-Černovicích. Poté chatku zapálil. Útok byl podle spisu extrémně brutální. Útočník seniora bodl do hrudi, opakovaně ho pořezal a rovněž opakovaně jej udeřil do hlavy a krku neznámým tupým předmětem.

Z chatky si odnesl airsoftovou zbraň, lovecký nůž, zapalovač, svítilny a maskáčové kalhoty. Následně v chatce podle rozsudku úmyslně založil požár a utekl. Usvědčily ho svědecké výpovědi i biologické stopy.

Lysáček u soudů odmítal vypovídat, řekl jen, že je nevinný. V přípravném řízení uvedl, že byl u muže pro papírky na balení cigaret a našel ho sedět mrtvého na gauči. Potom prý vypil láhev alkoholu, vzal si nějaké věci a odešel. Požár zdůvodnil tím, že nejspíš při odchodu shodil svíčku, která v chatě hořela.

Po odmítnutí dovolání zbývá Lysáčkovi jako poslední mimořádný opravný prostředek ještě ústavní stížnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám