Hlavní obsah

Rozpačitý řidič vezl cihlu kokainu za tři miliony, celníkům chtěl utéct

– ústí nad Labem
Právo, ape

Téměř 1,2 kilogramu kokainu objevili před týdnem při silniční kontrole vozidla celníci v Ústí nad Labem. Hodnota drogy by na trhu mohla dosahovat podle vyšetřovatelů výše kolem tří milionů korun. Řidič auta se pokusil při odhalení utéct, celníci ho zadrželi a i se zásilkou předali policii.

Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci v Ústí nad Labem našli při kontrole auta přes kilo kokainu.

Článek

Celníci si při kontrole v ústecké čtvrti Předlice vytipovali stříbrnou hondu s českou registrační značkou. „Řidič na obvyklou otázku, zda veze nějaké zboží, reagoval slovy, že nic neveze. Vzhledem k jeho rozpačitému chování a nervozitě přistoupili celníci k důkladnější prohlídce,” popsal ve středu zásah mluvčí celníků Jiří Nejedlý.

Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci v Ústí nad Labem našli při kontrole auta přes kilo kokainu

V zavazadlovém prostoru auta našli celníci batoh, ve kterém byl balík oblepený černou fólií a zamotaný v bílém ručníku. „Celníci z balíčku o hmotnosti 1 187,7 gramů odebrali vzorek bílého prášku. Provedená zkouška prokázala kokain,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci v Ústí nad Labem našli při kontrole auta přes kilo kokainu

Řidič se pak pokusil o útěk, celníci mu proto nasadili pouta. „Pro důvodné podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami celníci přivolali státní policii, která si zadrženého jednačtyřicetiletého cizince včetně odhalené zásilky kokainu na místě převzala,“ dodal Nejedlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám