Hlavní obsah

Partnerka chce skočit z okna, volal Čech z Hongkongu na pražskou tísňovou linku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští hasiči řešili v neděli neobvyklý problém, když se jim na tísňovou linku ozval česky hovořící muž s obavou o život své partnerky. Po hádce mu žena vyhrožovala, že skočí z okna. Jako adresu ale uvedl místo v Hongkongu, který je od Prahy vzdálen vzdušnou čarou téměř devět tisíc kilometrů. Záchranáři páru pomohli přes zastupitelský úřad.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž volal na linku 112 v neděli odpoledne. „Operátorka okamžitě začala zjišťovat adresu ženy a byla připravena na místo vyslat všechny složky IZS. Byla však překvapena, když jí muž začal diktovat adresu v Číně,“ popsala v tiskové zprávě Kateřina Suchánská z HZS Praha.

Operátorky podle ní pak zkoušely kontaktovat čínskou ambasádu v Praze, kam se ale nebylo možné dovolat. Obrátily se rovněž na generální ředitelství hasičů.

„Kolegové z generálního ředitelství využili svých kontaktů a obrátili se na zastupitelský úřad v Číně. Ten kontaktoval čínskou policii, která začala po ženě na základě dostupných informací pátrat,“ dodala Suchánská s tím, že žena byla včas nalezena živá a zdravá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám