Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali desítky býků před uhořením

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

U požáru zemědělské techniky a části kravína zasahovali v sobotu brzo ráno hasiči v obci Tichá na Novojičínsku. Škoda, kterou plameny způsobily, dosahuje bezmála dvou milionů korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit mnohonásobně hodnotnější majetek včetně desítek zvířat. Požár vypukl krátce před sedmou hodinou ranní.

Foto: HZS ČR

Hasiči při zásahu

Článek

„Při příjezdu hasičů už vydatně hořel traktor i lis, stojící v zastřešeném přístavku u zdi kravína. Ta začala hořet i s hliníkovou střechou kravína, v němž byli ustájeni býci a kde ležela mimo kotce suchá sláma,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči dostali oheň zvenku i zevnitř pod kontrolu za čtvrt hodiny, dohašování s pečlivým proléváním střechy kravína i zasaženého traktoru jim zabralo více než hodinu. Nikdo nebyl zraněn. Příčina vzniku požáru je v šetření, o pomoc byl požádán Technický ústav požární ochrany v Praze.

Nejvyšší škoda vznikla na obou zemědělských strojích. Hasiči ale uchránili před zkázou dlouhý kravín (podle majitele za 15 milionů korun) i se čtyřmi desítkami různě starých býků (odhadem za milion korun). „Hasiči byli tak zruční, že je nakonec nemuseli vůbec vyvádět z kravína ven,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám