Hlavní obsah

Policie k dvojnásobné vraždě žen na statku v Boru stále mlčí

– Písek
Právo, orh

Už druhý den vyšetřují kriminalisté vraždu dvou žen v Boru u Protivína na Písecku, jakékoliv závěry však novinářům ani v pátek nesdělili. Více o pozadí případu by mohly napovědět soudní pitvy.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Statek v Boru u Protivína, kde byly zavražděny dvě dospělé ženy.

Článek

Podle neoficiálních informací byly matka a její dcera pravděpodobně ubodány přítelem jedné z nich. Ten pak ukončil život skokem pod vlak asi dva kilometry od místa činu. Policisté však tuto verzi nepotvrdili.

„V polovině příštího týdne by mohly být k dispozici další informace,“ sdělil Právu v pátek mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Na opraveném statku v Boru, kde se vražda odehrála, žije několik nájemníků. „Je to na okraji města a v podstatě s nimi nepřicházíme moc do styku. Nemuseli jsme tam řešit ani žádné problémy,“ sdělil starosta Protivína Jaromír Hlaváč (ODS).

Podle informací Práva je širší okruh rodiny obou žen spjatý i s trestnou činností a z tohoto okruhu pochází i muž, který byl před 15 lety odsouzen za vraždu šestnáctileté stopařky.

Ve čtvrtek večer po vraždě vyjížděli hasiči také k požáru domu, který je nedaleko od místa činu. Ani v tomto případě však policisté souvislost s vraždami nepotvrdili.

Reklama

Související články

Na Písecku našli dvě zavražděné ženy

Jihočeští kriminalisté vyšetřují od čtvrtečního rána vraždu dvou žen v Boru u Protivína. Pravděpodobně se jednalo o matku s dcerou. Zatím není jisté, zda už...

Výběr článků

Načítám