Hlavní obsah

Muž v Praze potřísnil lidi krví a tvrdil, že má AIDS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pátrají po muži, který je podezřelý, že ve dvou případech potřísnil náhodně lidi krví. Muž údajně tvrdil, že má AIDS. Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera, hrozí mu trest za šíření nakažlivé nemoci.

Muž je podezřelý, že potřísnil lidi krvíVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž zaútočil na celkem tři lidi 10. října kolem deváté večer na Vinohradské ulici.

„V obou případech, které se staly v rozmezí několika minut, podezřelý přistoupil k lidem, kteří stáli před restauracemi a kouřili. Bez jakékoliv příčiny začal poškozeným sahat zakrvácenou rukou na obličeje a v jednom případě na poškozenou krev pohybem ruky úmyslně stříkl. Přitom jim sdělil, že má AIDS, ať si to užijí, a odešel pryč,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Před těmito incidenty byl podezřelý podle Daňka v jedné z restaurací, kde obsluhu žádal o pomoc s náplastí. „Barman mu ji dal, protože viděl, že je muž pořezaný a krvácí. Přitom podezřelého muže zachytila kamera, a nyní tedy známe jeho podobu,“ upřesnil Daněk.

Foto: Policie ČR

Pražští policisté pátrají po muži, který je podezřelý, že potřísnil lidi krví

Hledanému muži je zhruba 35 let, je asi 183 cm vysoký, má hubenější atletickou postavu, krátké tmavé neupravené vlasy a neupravené strniště.

„Oblečený byl do tmavého oblečení, pruhovaného trika a přes rameno měl tašku. Působil jako narkoman, byl trochu špinavý a mluvil plně česky,“ upřesnil mluvčí.

Hrozí mu až tři roky vězení

Policie případ vyšetřuje s podezřením na šíření nakažlivé lidské nemoci a výtržnictví, za což hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

„Jestliže podezřelého na záznamech nebo podle popisu někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám