Hlavní obsah

V Praze hořela kancelářská budova, hasiči použili cobru

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

U vstupního vestibulu administrativní budovy v pražské Krči vypukl v noci na čtvrtek požár, který se částečně rozšířil i na samotnou budovu. Likvidovaly ho čtyři jednotky hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v administrativní budově v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Pravděpodobně tam začal hořet odpad, nicméně zatím přesně nevíme, protože v době našeho příjezdu již všechen materiál před vchodem do budovy vyhořel,“ uvedl velitel hasičů.

Na místo se sjely čtyři hasičské jednotky. Ty začaly požár hasit několika vodními proudy. Protože bylo potřeba dostat vodu i do podhledů, které požár zasáhl, použili hasiči speciální zařízení Cobra.

Cobra je vysokotlaké zařízení, kterým lze řezat stavební konstrukce. Zařízení je zakončeno proudnicí, jejíž patentovaná tryska vpraví do zasaženého prostoru vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a místo ochladí.

Foto: HZS Libereckého kraje

Speciální zařízení Cobra

Žár poškodil také okna v prvním patře objektu, kudy se pak do budovy dostal kouř. Oheň navíc zničil vstupní dveře.

Hasiči budovu po uhašení požáru odvětrali a následně společně s policisty začali zjišťovat, co přesně bylo příčinou požáru. Při události nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám