Hlavní obsah

Ovíněný naháč brouzdal kašnou v centru Brna, hledal padesátikorunu

Právo, mh
Brno

Tučnou pokutu za přestupek dostal od brněnských strážníků ovíněný muž, který se ve středu nahý v moravské metropoli nořil do studené vody kašny Parnas na Zelném trhu. Přivolané hlídce tvrdil, že chtěl vylovit minci, kterou tam vhodil kolemjdoucí.

Nahý muž lovil mince v brněnské kašněVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Jednatřicetiletého nahého muže lovícího mince z kašny zaregistrovali strážníci na kamerách ve středu dopoledne. Na místo zamířila hlídka, která muže vyzvala, aby z vody vylezl a urychleně se oblékl.

„Zatímco si natahoval kalhoty, hlídce popsal, že ho ke koupeli zlákala vidina lehce nabytých drobných. Chvíli předtím prý totiž do kašny kolemjdoucí hodil padesátikorunu, kterou se následně přiopilý muž snažil neúspěšně vytáhnout,” uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Kamarádi ze záchytky

„Mezitím, co se oblékal, si ještě přihnul z plastové lahve plné vína. Strážníci mu proto sdělili podezření z přestupku proti městské vyhlášce, která pití alkoholu na veřejnosti zakazuje, a vypsali mu třítisícovou pokutu,“ dodala mluvčí.

Hlídka podle ní nejdřív zvažovala, zda přivolat sanitku kvůli záchytce, nakonec z toho však sešlo. „Jeho kamarád ale slíbil, že se o něj postará, a dodal, že se poznali právě na záchytné stanici,” dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám