Hlavní obsah

Divoká honička v Plzni: Po dvou hodinách chytili muže, který střelil přítelkyni do hlavy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policisté zadrželi v noci na pátek v Plzni muže, který je podezřelý, že krátce předtím v Rokycanech postřelil svoji přítelkyni. Žena je ve vážném stavu v nemocnici. V ulici, ve které mělo ke střelbě dojít, jsou dvě zapečetěná vozidla a hlídá je policie.

Plzeňská policie dopadla po divoké honičce muže podezřelého z postřelení přítelkyněVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Mluvčí záchranky Martin Brejcha potvrdil, že posádka v noci vyjížděla do Rokycan k postřelené ženě. „Převezli jsme ji na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni,“ dodal. Podle informací Práva byla žena střelena do hlavy a incident se odehrál v autě.

Policie muže dopadla po zhruba dvouhodinovém pátrání. „Vyžádali jsme si také vrtulník letecké služby. Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí. Desítky policistů prohledávaly různá vytipovaná místa. Zásahové jednotce se podařilo třiačtyřicetiletého cizince zadržet v Plzni na Lochotíně,” sdělila mluvčí policie Martina Korandová.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Údajným motivem měly být mezilidské vztahy. Zbraň byla nelegálně držená a policisté ji během pátrání nalezli a zajistili,” dodala mluvčí.

Nechvalně známý albánský drogový boss

Právo rovněž zjistilo, že pachatelem by měl být kosovský Albánec Albert Aliu, který byl propuštěn z výkonu trestu za obchodování s drogami. Po odsouzení k deseti letům se vyhýbal nástupu do vězení, policie ho dopadla až po roce v únoru 2013 rovněž za dramatických okolností během divoké honičky na dálnici.

Aliu tehdy ujížděl až dvěstěpadesátikilometrovou rychlostí po dálnici u Plzně. Zadržení přitom nebylo výsledkem cíleného pátrání, ale byla to souhra okolností. Aliu na tom měl výrazný podíl, protože na sebe upozornil riskantním způsobem jízdy a ve vysoké rychlosti předjel audi v policejních barvách, ve kterém seděli příslušníci Útvaru pro ochranu ústavních činitelů.

Policie podezřelému nakonec po divokém ujíždění zablokovala cestu, řidič ale vyběhl ven a utíkal pryč. Cestou také odhodil zbraň. Policisté ho nakonec doběhli a zpacifikovali.

Aliu podle dřívějšího rozsudku Krajského soudu v Plzni, na základě kterého šel do vězení, zásoboval pervitinem a heroinem německou klientelu. Soud prokázal, že nejméně v sedmi případech zorganizoval transport většího množství drog.

Drogového bosse zatkla ochranka ústavních činitelůVideo: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám