Hlavní obsah

Dvacetiletý mladík zatáhl v Třebíči ženu na schodiště, kde ji znásilnil

– Třebíč

Dvojnásobné znásilnění má na svědomí podle policie 20letý muž v Třebíči. Minulý pátek tam zaútočil na mladou ženu, kterou zatáhl na schodiště a osahával ji. Podobného činu se měl dopustit také v srpnu. Obě ženy se nakonec ubránily.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ženu minulý pátek mladík přepadl kolem druhé hodiny odpoledne v ulici Kofránková. Podle kriminalistů ji napadl zezadu a začal ji osahávat. Následně ji povalil na schodiště a v sexuálním útoku pokračoval. Žena se však bránila a křičela, čehož se muž zalekl a utekl.

Žena naštěstí neutrpěla žádné fyzické zranění. Policisté začali po podezřelém pátrat a následně jej dopadli. Během vyšetřování vyšlo najevo, že muž se dopustil ještě dalšího činu.

„V tomto případě se cílem muže stala žena, kterou napadl ve večerních hodinách v provozovně na Komenského náměstí. Napadenou ženu útočník osahával na intimních místech, čemuž se napadená bránila. Žena volala o pomoc a útočník poté z místa utekl,“ informovala ve středu mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Dvacetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání dvojnásobného trestného činu znásilnění,“ dodal kriminalista Milan Špaček. Podle policie byl mladík již několikrát trestán za majetkovou a drogovou trestnou činnost, naposledy v létě, kdy dostal tříletou podmínku.

Za trestný čin znásilnění hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám