Hlavní obsah

Ženské komando pomsty dostalo v Praze za útok na milenku podmínky

– Praha
Novinky, bad

Trojici Vietnamek, které před dvěma lety uspořádaly v podstatě trestnou výpravu za milenkou manžela jedné z nich, potvrdil v úterý Vrchní soud v Praze podmíněné tresty. Soud pouze formálně upravil březnový rozsudek pražského městského soudu. Dvě sestry dostaly tříletou podmínku, jejich matka o půl roku kratší. Verdikt je pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ženy ve svých odvoláních namítaly, že městský soud vynesl svůj rozsudek na základě nesprávných skutkových zjištění nebo že se nezabýval věrohodností výpovědi poškozené. To ale odvolací soud odmítl s tím, že její výpověď nebyla jediným důkazem.

„Výrok o vině se částečně opírá i o výpovědi obžalovaných z přípravného řízení,“ uvedla mimo jiné soudkyně zpravodajka Vanda Činková.

Trojice si před dvěma lety vyšlápla na milenku manžela jedné z nich. Jedenačtyřicetiletou ženu vylákaly z bytu v pražských Stodůlkách a u vchodových dveří domu ji fackovaly, kopaly, mlátily a obraly o telefony a prsten. „Jednání obžalované je v této právní kvalifikaci atypické, nebylo vedeno se zištnou snahou, ale působit na poškozenou,“ podotkla Činková.

Chtěly vědět proč

Trojice z poškozené chtěla dostat přiznání a omluvu za intimní poměr s manželem jedné z obžalovaných. „Ptaly jsme se jí, co je účelem jejich vztahu. Jestli to bylo kvůli penězům, lásce nebo sexu,“ vyprávěla sestra obžalované při lednovém hlavním líčení u městského soudu.

Ženě prý nechtěly ublížit, k násilí se uchýlily poté, co poškozená údajně „nespolupracovala“. Sestry podle verdiktu ženě mlátily hlavou o zeď a kopaly ji do břicha, nohou a intimních partií, zatímco jejich matka hlídala dveře, aby napadená nemohla utéct. Matka obou sester proto dostala mírnější trest.

Napadená žena útokem utrpěla pohmoždění obličeje, břicha, zad a měla pořezanou ruku. Byla asi tři týdny v pracovní neschopnosti, kdy u ní v důsledku útoku došlo ke vzniku posttraumatické stresové poruchy středního stupně, která přetrvává dosud.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám