Hlavní obsah

V Praze zkolabovala doprava kvůli zavřené Strakonické

Novinky, kub
Praha

Ranní havárie s chemikálií na Strakonické výpadovce u Lahovického mostu, jejíž likvidace zabrala mnoho hodin, a rovněž řada drobných nehod spojených s pátečním silnějším provozem způsobily kolaps v pražské dopravě. Řidiči tráví v kolonách desítky minut. Podle Technické správy komunikací se Strakonickou podaří ještě v podvečer zprůjezdnit, původní odhady hovořily o omezení do neděle.

Foto: HZS Praha

Látka vylitá na Strakonické ulici.

Článek

Mluvčí TSK Barbora Lišková uvedla, že vozovka, na kterou vytekla agresivní chemikálie z auta, není natolik poškozená, aby se musela frézovat, jak hovořily prvotní odhady. „Nevykazuje takové známky poškození, které by neumožnily provoz s omezením na 50 km/h,” řekla mluvčí Novinkám.

Podle hasičů se na silnici vylil methionin, jedná se o aminokyselinu používanou do přísad na výživu zvířat. Silně zapáchající kyselá látka znečistila vozovku v délce zhruba tří kilometrů. [celá zpráva]

Po odstranění zátaras pustí policie provoz a zruší se objízdná trasa. Doprava ale stačila během dne podle mluvčí zkolabovat. „Páteční provoz je běžně silnější, takže jakékoliv větší omezení, zvlášť na tak frekventované silnici jako Strakonická, způsobí problémy. Řidiči hledají jiné trasy a tvoří se kolony,” upřesnila.

Nehoda se stala brzy ráno ve směru od centra Prahy na Zbraslav. Policie dopravu začal odklánět přes Barrandov a Slivenec. Již krátce po zavedení objížďky se trasa začala plnit a tvořily se kolony. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám