Hlavní obsah

Muž na Blanensku se pokusil znásilnit mladou ženu, vypátrali ho podle přívěsku

Právo, vtk
Kotvrdovice

Iniciály ze strženého přívěsku přivedly policii na stopu muže, který o víkendu přepadl a pokusil se znásilnit 26letou ženu po taneční zábavě v Kotvrdovicích na Blanensku. Právě mladá žena mu řetízek strhla, když se bránila, což se jí nakonec povedlo. Kriminalisté už agresora vypátrali a zatkli. Podle nich jde o nebezpečného pachatele.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena hodinu po půlnoci vyprovodila svou kamarádku na autobusovou zastávku, odkud přítelkyně odjela se svým partnerem domů. Mladé ženě pak zbývalo jen pár stovek metrů do domu, kde měla přespat.

„Jenže po několika krocích se v její blízkosti objevil muž. Ten jí zacpal ústa a odvlekl na temné místo za kontejner s odpadem. Poškozená se bránila, násilníka poškrábala v obličeji a při potyčce mu strhla řetízek z bílého kovu,” uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Ženě se naštěstí podařilo vymanit se na chvíli ze sevření pachatele a volat o pomoc. To uslyšela dvojice procházejících mužů, kteří se objevili na místě. Aniž by museli zasáhnout, pachatel se vylekal a z místa utekl. Žena, kterou agresor při potyčce zranil, musela být ošetřena v nemocnici.

Při vyšetřování případu se pro blanenské kriminalisty stal hlavním vodítkem stržený řetízek s přívěskem, na němž byla vyryta dvě jména. Podezřelého vypátrali za půldruhého dne.

„Paradoxně si pro muže došel kriminalista, který vyšetřoval jeho násilnické případy už na přelomu století. Osmatřicetiletý muž za ně strávil ve vězení jedenáct let a následně se čtyři roky ústavně léčil. Agresor, který se od jarních měsíců léčil ambulantně a pravidla léčby porušil, je nyní stíhaný vazebně,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám