Hlavní obsah

Vysokoškolský učitel hrozil, že vjede s dcerami pod vlak. Dostal pět let

Právo, pko
Brno

Krajský soud v Brně potrestal ve středu pětiletým vězením za braní rukojmí vysokoškolského pedagoga. Muž podle obžaloby svým dvěma dcerám ve věku 12 a 11 let hrozil na výletě v Rakousku, že vjede s autem pod vlak a vyřeší tak složitou rodinnou situaci. Obžalovaný se proti rozsudku odvolal, případ tedy bude řešit ještě nadřízený soud.

Muž podle obžaloby hrozil manželce, že vjede s dcerami pod vlakVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K dramatické situaci došlo podle státní zástupkyně Ivety Eichlerové loni na začátku prosince. „Otec zamkl auto a dětem řekl, že pojedou na přejezd a tam se zabijí. Potom zavolal své manželce a řekl jí, že je s dětmi na přejezdu a že pokud nevezme žádost o rozvod zpět, tak se zabijí,” řekla v obžalobě.

„Potom vypnul svůj telefon a přikázal i dcerám, aby vypnuly své přístroje. Dcery plakaly a prosily ho, ať je nezabíjí, že chtějí žít. Po chvíli se uklidnil, omluvil se jim a vrátil se s nimi domů,“ uvedla Eichlerová.

Muž vinu odmítl

Muž před soudem tvrdil, že by dětem rozhodně neublížil. „Nezamkl jsem je v autě a nemluvil jsem o jejich smrti, ale jen o svojí. Řekl jsem jim, že už nechci žít a že bych nejraději vjel někam na přejezd. To stejné jsem zatelefonoval i manželce a mým rodičům. Vím, že takhle se před dětmi mluvit nemá, jsem si toho plně vědom, mojí základní myšlenkou ale bylo, že jsem nechtěl dcerám ublížit,“ tvrdil u soudu.

Co přesně se v autě dělo, ale otec u soudu nedokázal popsat s tím, že na tu dobu má výpadek paměti. [celá zpráva]

Soudní senát v čele s Dagmar Bordovskou po výslechu svědků a znalců neuvěřil mužově obhajobě a uznal ho vinným. Případ ale ještě není u konce, muž se totiž proti trestu na místě odvolal a kauzu tak bude muset posoudit Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám